Лектори

АЛЕКСАНДЪР АНГЕЛОВ

Управител на Център за творческо обучение

Александър Ангелов е съучредител и управител на Център за творческо обучение.

Докторант на тема “Промяна на образователната организация при внедряване на облачни платформи”, член на комисията за иновативни училища към МОН и първият Google сертифициран иноватор в България.

Александър е отдаден на качествената промяна на българското образование и на поставянето на България на световнатата карта с най-ярки примери от смисленото използване на технологии в образованието.

Говорител на TEDx Varna 2017 г. (bit.ly/tedxvarna)

Роден и израснал в София (макар напоследък да е свързан с Пловдив), посетил е над 800 училища и е работил на 4 континента, горд баща.

Наталия митева

Програмен директор „Добро образование и работни умения“, Фондация „Америка за България“

Наталия Митева е Програмен директор „Образование“ във Фондация „Америка за България“. Управлява портфолио от програми, насочени към повишаване качеството на преподаване в българското образование, подготовка на ученици на професии на бъдещето, нови методи на преподаване, иновации в образованието и анализ на образователни политики. Наталия има магистърска степен по публични политики от Мерилендския университет в САЩ и е специализирала „Оценка на въздействието на програми за развитие“ към Отдела за оценка на Световната банка.

Мат кларк

Регионален мениджър, Централна и Източна Европа, LEGO® Education

През последните 6 години Мат Кларк развива и разпространява модела “учене чрез игра” с LEGO Education.

Преди да се присъедини към екипа на LEGO Education, има 15 години опит в продажбите на цялостни решения, където ключов за последващия му успех и работа, заедно с мисията да направи учениците успешни хора, е именно подходът ориентиран към клиента.

За Мат огромен мотиватор е да може да подкрепи и насърчи обучителите в това да дадат най-доброто от себе си, за да изградят необходимите умения у учениците. Благодарение на образованието си по визуални изкуства, стъпката към STEAM е особено интересна и важна за него, тъй като подчертава стойността на уменията по Изкуства (Arts)

Карстен Клокерхолм

Консултант по внедряване на облачни технологии, учебен център към Община Рандерс, Дания

Карстен Клокерхолм започва кариерата си през 2000 г. като учител, включително на деца със специални потребности. От 2017 г. работи като образователен консултант към обучителния център на Община Рандерс, Дания, където отговаря за внедряването на облачни платформи училищата, подпомага целия процес и екипите им.

kk@Randers.dk | @Klokkerholm

Педро диез

Основател на ieducando - партньор на Google за образованието в Испания и Латинска Америка

Педро Диез има богат опит като мениджър в мултинационални компании. През 2004 г. Той стартира развитието си като предприемач и оттогава досега е посветен на изграждането на стойностни решения чрез технологиите. През 2011 г. Педро открива ieducando - един от основните партньори на Google за образованието в Европа и Латинска Америка.

Педро Диез е офицер от испанската армия (майор в пенсия), завършил е бакалавърска и магистърска програма по бизнес администрация в университета в Хюстън, също така е магистър по инженерни и компютърни науки в университета “Харвард”.

Асен александров

Директор на 51 СУ "Елисавета Багряна", София

Асен Александров е директор на столичното 51-во СУ "Елисавета Багряна". Имал е щастието да учи специалностите математика и информатика, както в Пловдив, така и в София. В момента е председател на Сдружението на директорите в средното образование в Република България (СДСОРБ) и е заместник-председател на комисията за иновативните училища. В последните 10-12 години участва активно в разработването на програми, стратегии и проекти на МОН.

Магдалена малеева

Основател на НПО "Горичка", ментор на млади учители по програма "Заедно в час"

Магдалена Малеева е сред 10-те най-влиятелните жени в България, известна с успешната си тенис кариера като през 1996 г. достига до четвърто място в световната ранглиста. Малеева е още основател на НПО "Горичка", мениджър на образователни активности в Тенис Академия "Малееви" и ментор на млади учители по програмата "Заедно в час", посланик на различни каузи вкл. в борбата срещу климатичните промени и основател на модна компания.

кои са следващите лектори? очаквайте скоро!