Лектори

Дийн Стоукс

Мениджър по внедряване на Google G Suite, GOOGLE

Дийн Стоукс (Google) ръководи внедряването на Google за образованието за Европа, Близкия изток и Африка. Неговият предишен опит включва работа по проекти за професионално развитие при партньор на Google във Великобритания, където обучава учители на всичко свързано с Google за образованието. Дийн е бивш учител по Драма и медийни науки като по-късно променя позицията си на мениджър по образователните технологии в средно училище, където се грижи за обучението на екипа като им дава умения и увереност да използват платформата G Suite и да следват стратегията по внедряване на информационни технологии в училището.

Можете да откриете Дийн Стоукс в Twitter: @DeanStokes

Крис Ликфолд

Помощник директор в Tring School, UK

Google Reference School

Крис е помощник директор в средно училище "Tring", Хердфоршир, Великобритания, където се обучават 1550 ученици между 11 и 19 години. През годините прекарани в училището, Крис е преминал през няколко ръководни длъжности, а от 2014 год. работи усилено по внедряването на информационни технологии в програмата. През 2015 год. училище "Tring" въвежда G Suite за образованието и започва амбициозна работа по модела 1:1 с Chromebook устройства във всички класове.

Истинска страст за Крис е да развива използването на технологиите в класната стая и да дава на учениците и учителите умения и опит за използването им отвъд учебната програма.

През последните няколко години училище "Tring" (вече като Google референтно училище) посреща гости от над 150 британски училища и е домакин на събития и конференции с участници от Китай, Япония, скандинавските страни, Европа.

Крис е лектор на различни събития с фокус към информационните технологии, включително "Google Cloud Next 18" в Токио, както и на ежегодното международно образователно изложение BETT Show в Лондон. Също така, той е и Google сертифициран обучител.

Александър ангелов

Управител на Център за творческо обучение

Александър Ангелов е съучредител и управител на Център за творческо обучение.

Докторант на тема “Промяна на образователната организация при внедряване на облачни платформи”, член на комисията за иновативни училища към МОН и първият Google сертифициран иноватор в България.

Александър е отдаден на качествената промяна на българското образование и на поставянето на България на световнатата карта с най-ярки примери от смисленото използване на технологии в образованието.

Говорител на TEDx Varna 2017 г. (bit.ly/tedxvarna)

Роден и израснал в София (макар напоследък да е свързан с Пловдив), посетил е над 800 училища и е работил на 4 континента, горд баща.

виолетка славова и мария стайнова

Архитекти и основатели на студио "Лусио"

Арх. Виолетка Славова и арх. Мария Стайнова се събират отново в България през 2015 след следване и работа в Италия, Холандия и Испания. Основават студиото Лусио архитекти, благодарение на спечелен конкурс “Училища на бъдещето”, който вече е реализиран в I OУ „Никола Вапцаров“, Берковица. Двете са лектори на тема "Третият учител: важността на средата в учебния процес", в конференцията DigitalKidz, както и на Building Innovation Forum. В момента разработват концепция за нов тип учебна среда за преустройството на две училища в София. Изследването и развиването на емпатия към клиентските нужди, поставянето на хората в центъра на дизайна и съвместното творчество с тях са това, което отличава метода на проектиране в Лусио. Студиото специализира в проектирането на обучителни пространства за деца и възрастни, вярвайки че това е ключът към вродения у всички хора творчески потенциал.

стефан стоянов

Заместник-кмет на община Пловдив

Стефан Стоянов е заместник-кмет на община Пловдив от ноември 2011 г. и в момента изпълнява своя втори мандат. Към днешна дата отговаря за образование и бизнес развитие, европейски политики и международни отношения. В края на 2016г. е отличен като един от 100-е иноватори за Централна и Източна Европа според престижната класация на Google, Visegrad Fund and Financial Times заради проекта за въвеждане на монтесори педагогика в предучилищното образование. Един от финалистите на Innovation in politics award във Виена в края на 2017г. заради програмата за въвеждане на облачни технологии в общинските училища в Пловдив. Също така стартира въвеждането на програми за иновативни училища, техническа помощ за подпомагане на учебния процес и подпомагане на професионалното образование. Той е един от инициаторите на Образователно-индустриален борд, целящ подобряване на връзките между бизнеса и публичното образование и развиването на дуалното обучение в професионалните гимназии в региона.

Силвия Драганова

Заместник-директор по учебната дейност в АЕГ "Гео Милев", Русе

Силвия е заместник-директор по учебната дейност в АЕГ "Гео Милев", гр. Русе. Завършила е бакалавърска степен по Философия и магистърска по Психология и социология в управлението, след което е практикувала дълги години като учител по предметите от цикъл "Философия" на английски език.

Тя е един от първите Google сертифицирани учители в България с Level 1 и Level 2.

Златка Милчева

Заместник-директор по учебната дейност в ПМГ "Яне Сандански", Гоце Делчев

Завършва през 1997г. СУ “Св. Климент Охридски” магистър по химия и химична технология и след три години работа в София като заместващ учител по химия в различни училища се завръща в родния си град Гоце Делчев. От 2001 - до момента 2019 г. (малко скучно, но факт) - заместник-директор учебна дейност в ПМГ “Яне Сандански. Работата като заместник-директор и дава възможност да комуникира с много НПО, фирми, медии и други училища. От 2017 г. е част от ПУО на иновативното им училище. Има 2 деца, обича планината, градината и пътуването с мотор.

Мария атанасова

Заместник-директор в ЕГ "Иван Вазов", гр. Пловдив

Мария Атанасова

Завършва магистърската програма на ВТУ “Св.Св. Кирил и Методий” в специалността френска филология. От 2001 г. е учител по френски език в ЕГ Иван Вазов” - Пловдив, а от 2016 г. е заместник-директор по учебната дейност. Отговаря за проектната дейност и внедряването на G suite за образованието в гимназията. Сертифициран обучител e на Google и съосновател на Google Educator Group Plovdiv. Като учител обича да експериментира в класната стая, защото вярва в учениците си, а като администратор се грижи и за технологичното “здраве” на организацията.

Любка Славова

Заместник-директор по учебната дейност в ПГХТТ, Пловдив

Любка Славова завършва средното си образование в ОМГ „Акад. Кирил Попов“, а висшето – в ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност „Математика и информатика“. От 1995 г. до сега работи в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, гр. Пловдив. През годините преподава математика, информатика, информационни технологии и приложни програмни продукти. В момента заема длъжност заместник-директор учебна дейност. Докторант е към катедра „Обучение по математика, информатика и информационни технологии“ на Факултет Математика и информатика към ПУ „Паисий Хилендарски“.

Милена Симеонова

Учител по Български език и литература в СУ "Св. св. Кирил и Методий", Пловдив

Милена преподава Български език и литература в СУ “Свети свети Кирил и Методий”, гр. Пловдив, и вярва, че грамотността на хората не се изразява само в начина им на изказ, а и в отношението към самите себе си.

Всеки ученик заслужава да получи образование по разбираем за него начин и затова възприема модерните технологии като път към поколението, родено със смартфон в ръка, както и като оптимизация в процеса на обучение.

Витае непрекъснато в облака - "защото е удобно, лесно и интересно."


Димитрина Докимова и Елеонора Павлова

Заместник-директори по учебната дейност в МГ "Д-р Петър Берон", Варна

Елеонора Павлова и Димитрина Докимова са възпитаници на МГ "Д-р Петър Берон" - Варна и в момента са заместник-директори по учебната дейност в Гимназията. Завършили са Софийски университет "Св. Климент Охридски" и са преминали обучение в педагогическия факултет на Университета "Колумбия" по програма "Лидери в образовнието" на Фондация "Америка за България". И двете са сертифицирани Google обучители и администратори на G-suite. На настоящата конференция ще представят четиригодишния опит на училището в управлението на административни процеси в облака.

Ива Асенова и веселин стефанов

Заместник-директори в 51 СУ "Елисавета Багряна", гр. София

Г-ца Ива Асенова, заместник -директор образователни технологии и д-р инж. Веселин Стефанов, заместник- директор АСД са част от ръководния екип на успешното и популярно 51 СУ "Елисавета Багряна", гр. София, ново попълнение в групата на иновативните училища. През последните няколко години Ива Асенова, заедно с директора и екипа, е в основата на внедряването на технологиите, с които училището постига по-големи постижения и възпитаниците му получават възможност за обучение на най-високо ниво. Г-н Стефанов защитава дисертацията на тема "Мениджърските функции на училищния директор в условия на динамично изменяща се среда". Той отговаря за контролиране на финансовия ресурс, управление на процеси свързани с кадровото израстване на персонала, обучения, вътрешно-училищни проекти и има основна роля в промяната на средата.

Татяна Петрова

Заместник-директор в ОУ "Яне Сандански", Пловдив

От 2009 г. Татяна Петрова работи като заместник - директор по учебната дейност в ОУ „Яне Сандански“, гр. Пловдив.

Преподава информационни технологии и в същото време работи активно за интелигентното внедряване на облачните технологии в учебния процес по всички предмети и в управлението на училището.

Google сертифициран обучител е от 2018 г. В часовете не използва хартия и учебни помагала. Развива дигитални компетентности на учениците чрез "Google инструменти" , "Google класна стая" и др.

Има редица участия в национални и международни обучения и конференции за обмен на образователни практики.

Удостоена с почетно отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“ за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и почетна значка на град Пловдив за заслуги в областта на образованието.

Михаил ненов

Директор на ОУ "Александър Георгиев- Коджакафалията, гр. Бургас

Михаил Ненов е директор на бургаското ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ – първото новооткрито общинско училище през XXI век, което за кратко време се превърна в образователна марка, синоним на иновативни практики.

Предишните му превъплъщения включват учител по български език и литература, хоноруван преподавател по теория на литературата в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на методически решения за бизнес обучения, педагогически консултант на редица национални и международни проекти.

Наред с методиката и успешното внедряване на технологии в образователния процес, онова, което прави ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ успешен модел за иновация, е високото ниво на мотивация на екипа и синхронът във функционирането на общността.

Васил Василев

Acer for Education

Васил Василев е отговорен за връзките с партньори в представителството на Тайванския производител. Отговаря също за внедряването, продажбите и популяризацията на продуктите в нашата страна. Има силен интерес в сферата на образованието, като от професионална гледна точка това за него е Свободно Избираема Предмет.


Лиляна русева

Учител в МГ "Акад. Кирил Попов", Пловдив

Завършва МГ "Академик Кирил Попов", Пловдив в годините, когато да имаш компютър в къщи е абсолютен лукс. В паралелка с интензивно изучаване на математика, физика и програмиране в която, за да преброиш момичетата са ти достатъчни пръстите едва на две ръце. Естественото продължение са две магистратури в ПУ "Паисий Хилендарски" по информатика и електронна търговия. Обучител с дългогодишен опит в сферата на средното и висшето образование, както и в разработка на програми за обучение в бизнес и ИТ сектора. Иновациите и техниките за подобряване на работната среда са част от жедневието й. В последните години работи активно за реализация на STEM подхода в образованието, а от 2018 в тесни контакти с Научно-изследователски център Карнеги в град Питсбърг, САЩ и с университет номер едно в класацията по реализирани софтуерни специалисти Carnegie Mellon University, Питсбърг, САЩ. Смята, че времето с което разполагаме е най-ценния ресурс и то трябва да се управлява изключително целенасочено. Амбицията, с която се впуска в новите предизвикателства в последните години е подпомагането на момичета и девойки да се развиват и реализират в областта на високите технолигии. Технологичният свят, не е само за мъже! Той ще загуби много от привлекателността си, ако се лиши от чара на жените в него. Хобита (когато и ако има време за тях) са туризъм, пътуване и офроуд шофиране.

Елена Вързилова

Учител по български език и литература в ЕГ "Иван Вазов", лидер на GEG-Plovdiv


Надежда Деянова и Валентина Балиева

Учители в СУ "Св. св. Кирил и Методий", Велинград

Надежда Деянова - учител по български език и литература, и Валентина Балиева - учител по биология и английски език. Ние сме учители с не много голям стаж и опит, но с огромен хъс за работа и със стремеж към новото и интересното. Темата, която ще представим, е "Google Classroom, VR и AR на помощ на хуманитарните науки". Имаме за цел да покажем как Google инструментите ни помагат за подготовка на учениците за НВО по БЕЛ и как виртуалната и добавената реалност допринасят за мотивацията в часовете по биология.


Ася тоскова

Докторант, Факултет по математика и информатика, ПУ „Паисий Хилендарски“


Катерина Василева

Директор на ОУ "Екзарх Антим I". гр. Пловдив


Биляна вълева

Заместник-директор по учебната дейност в ОУ „Екзарх Антим I“, гр. Пловдив


Елисавета Якимова и Цветослава Стоянова

Маркетинг екипа на Център за творческо обучение

Елисавета Якимова е маркетинг специалист и основател на клона на Центъра в гр. Варна. Тя е магистър по Бранд мениджмът, Google сертифициран трейнър (Google certified trainer) и обучител.

Цветослава Стоянова става член на Център за творческо обучение през март 2019 г., заемайки длъжността дигитален маркетинг специалист. Тя е студент ктм ВУЗФ и Saatchi&Saatchi, с магистърска специалност “Реклама, Бизнес Дизайн и Бранд Мениджмънт”. Заедно с това, тя е и горд представител на The Event Academy, East Sussex, Ashdown University. Цветослава е Google сертифициран обучител, Level 1 и 2.